Σελίδες

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Η Ίρβα ψάχνει την παντοτινή της οικογένεια

Λίγες μέρες αφού είχαμε δημιουργήσει την εθελοντική φιλοζωική ομάδα του χωριού μας, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ένα «επείγον περιστατικό» θα έλεγε κανείς: 11 κουτάβια ημίαιμα (μία μίξη σέρβικης, καυκάσιας  και ελληνικού ποιμενικού φυλής) τα οποία εντοπίσαμε σε διαφορετικές εστίες λίγο έξω από το χωριό μας.


Από τα 11 τα δύο ήταν αρσενικά και τα υπόλοιπα θηλυκά … ανάμεσα στα θηλυκά ήταν και η αγαπημένη μας Ίρβα, ένας συνδυασμός από καυκάσιο και σέρβικο ποιμενικό, περίπου 2,5 μηνών, πολύ παιχνιδιάρα, προσιτή και φιλική.

Το χωριό μας είναι σταθμός της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ (Οργανισμός Σιδηρόδρομων Ελλάδας). Η έλλειψη κατάλληλης στέγης για τα αδέσποτα κουτάβια μας οδήγησε στο ατύχημα που είχε η Ίρβα μας με ένα διερχόμενο τραίνο …η συνέπεια ήταν εγκεφαλική διάσειση και δυσλειτουργία στο νευρικό της σύστημα.


υιοθεσίες αδεσποτων κουταβιων θεσσαλονικη,υιοθεσια αδεσποτο θηλυκο κουταβι τσοπανοσκυλο ελλαδα,adoption of big puppy stray dog salonika,stray dog puppy adoptions greece thessaloniki

Ακολούθησε άμεσα θεραπευτική αγωγή η οποία πραγματοποιήθηκε σε ασφαλές περιβάλλον, χάρη σε μέλος της ομάδας μας η οποία πρόσφερε την αυλή του σπιτιού της και ένα διαθέσιμο σπιτάκι σκύλου ώστε να μπορεί να της χορηγείται η φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία και να παρακολουθείται καθημερινά …οι μέρες περνούσαν και εμείς προσευχόμασταν αυτό το ατύχημα να μην έχει δημιουργήσει κάποιο μόνιμο πρόβλημα υγείας στην καλή μας Ίρβα…

Σιγά-σιγά άρχισε να θεραπεύεται, να έχει όρεξη, να παίζει με τη Μαυρούλα, το θηλυκό ενήλικο σκυλί της φίλης εθελόντριας και να την πηγαίνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για νέες εξετάσεις ώστε να ελέγχουμε το νευρικό της σύστημα και την κατάσταση των οργάνων της στο κεφάλι …έκανε εξετάσεις στο Οφθαλμολογικό Τμήμα της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)για τα ματάκια της, τα αυτάκια της και τον εγκέφαλο της με την κατάλληλη ακτινογραφία…


υιοθεσίες αδεσποτων κουταβιων θεσσαλονικη,υιοθεσια αδεσποτο θηλυκο κουταβι τσοπανοσκυλο ελλαδα,adoption of big puppy stray dog salonika,stray dog puppy adoptions greece thessaloniki

Αυτή τη στιγμή είναι 4 μηνών, υγιέστατη, ακούει και βλέπει 100%  και η μόνη δυσλειτουργία που υπάρχει στην Ίρβα έχει να κάνει με μία λίγο διαφορετική συμπεριφορά …η οποία δεν την καταλαβαίνει κανείς με την πρώτη ματιά …χρειάζεται να την παρατηρήσεις προσεκτικά για να διαπιστώσεις ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα επαναλαμβάνει κάποιες κινήσεις, π.χ. κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό της για 2-3 δευτερόλεπτα …σίγουρα πρόκειται για ένα κουτάβι που απλά χρειάζεται μια επιπλέον φροντίδα και προσοχή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό το γεγονός δυσκολεύει την καθημερινή συναναστροφή και συνύπαρξη μαζί της.

Όλα τα υπόλοιπα αδερφάκια της έχουν βρει σπίτια και οικογένειες.

Η αγαπημένη μας Ίρβα φιλοξενείται ακόμη από το μέλος της ομάδας μας που άνοιξε το σπίτι της από τη στιγμή που προέκυψε το ατύχημα …έχει ένα γιο 11 χρονών ο οποίος τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία για τη γλυκιά μας Ίρβα και όπως φαίνεται και η Ίρβα τον έχει κατατάξει στους πολύ καλούς και έμπιστους φίλους της!

Εδώ και δύο μήνες ψάχνουμε την παντοτινή της οικογένεια.

Είναι εμβολιασμένη, αποπαρασιτωμένη, θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας  και με τις προϋποθέσεις ότι θα τσιπαριστεί στο όνομα του νέου της κηδεμόνα και θα στειρωθεί την κατάλληλη χρονική στιγμή.


Είναι ένα σκυλί που είμαστε σίγουροι ότι θα εκτιμήσει βαθύτατα την οικογένεια εκείνη που θα ανοίξει το σπίτι και την αγκαλιά της και θα προσφέρει την φροντίδα και την προσοχή που της αξίζει...η Ίρβα μας θα σας ευγνωμονεί κάθε στιγμή, δίνοντας πίσω μόνο αγάπη και χαρά και δημιουργώντας μαζί σας αναμνήσεις που θα φυλάξετε για πάντα μέσα στην καρδιά σας!

Κάνουμε έκκληση σε όσους διαβάζουν αυτή την ανάρτηση.
Βοηθήστε τον αγώνα μας!

Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να την υιοθετήσετε, τουλάχιστον μοιραστείτε την ιστορία της στο προσωπικό σας κοινωνικό δίκτυο και με ανθρώπους που θα μπορούσαν να την υιοθετήσουν ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να βρούμε επιτέλους τη παντοτινή της οικογένεια και η περιπέτεια της να έχει το πιο καλό τέλος… όπως στα παραμύθια …μόνο που στην περίπτωση της Ίρβας θα είναι μία συγκινητική πραγματικότητα και αλήθεια, χάρη στη συμπόνια, την ευαισθησία και τη συνεργασία μας!


υιοθεσίες αδεσποτων κουταβιων θεσσαλονικη,υιοθεσια αδεσποτο θηλυκο κουταβι τσοπανοσκυλο ελλαδα,adoption of big puppy stray dog salonika,stray dog puppy adoptions greece thessaloniki

Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε την Ίρβα το επόμενο παντοτινό σας φιλαράκι και μέλος της οικογένειας σας, επικοινωνείτε είτε:


  • τηλεφωνώντας στο 6987 269 389 ή 
  • στείλτε μας μήνυμα στο email: filozoiki.adendrou@gmail.com ή 
  • προσωπικό μήνυμα μέσω της σελίδας μας στο Facebook: 
https://www.facebook.com/filozoikiadendrou


Σας ευχαριστούμε από καρδιάς,
Η Φιλοζωική Ομάδα Άδενδρου Θεσσαλονίκης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου