Σελίδες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Σύσταση Φιλοζωικής Ομάδας Αδένδρου Θεσσαλονίκης

φιλοζωικη αδενδρου,φιλοζωικη αδενδρου συσταση,

Σκύλος.

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Μια οικουμενική αλήθεια η οποία υπάρχει από τότε που αυτά τα δύο είδη συναντήθηκαν.


Φαίνεται ότι ο σκύλος δημιουργήθηκε και υπάρχει για να είναι ο αφοσιωμένος σύντροφος και πιστός συνοδοιπόρος της ανθρώπινης ζωής.

Εμείς λοιπόν ως ανθρώπινο είδος, κατά πόσο ανταποδίδουμε αυτή τη μοναδική φιλία;

Τα τελευταία χρόνια, οι καταστάσεις, οι συνθήκες και η μέριμνα γύρω από τη δυσάρεστη πραγματικότητα των αδέσποτων σκύλων δείχνουν ότι τελικά εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε αληθινοί φίλοι τους...όλοι γνωρίζουμε πλέον, χάρη στη θετική δύναμη του διαδικτύου, τις τραγικές συνθήκες και καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά τόσοι αδέσποτοι σκύλοι και γάτες. Έχει υπολογιστεί ότι ο μέσος όρος ζωής ενός αδέσποτου ζώου είναι δύο χρόνια. Η πολιτεία επίσης αδυνατεί ακόμα προς το παρόν να εφαρμόσει στην πράξη ψηφισμένους νόμους και κανόνες που προασπίζουν και προστατεύουν τα αδέσποτα ζώα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή.

Μέσα σε όλο αυτό το αρνητικό περιβάλλον περί έλλειψης συντονισμού, συνεννόησης, ενότητας, συμπόνιας και εν γένει ανευθυνότητας των ανθρώπων για την ευζωία των αδέσποτων ζώων, υπάρχουν και οι λεγόμενες "φωτεινές εξαιρέσεις" οι οποίες στηρίζονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και ουσιαστικά στο ανεπτυγμένο αίσθημα της συμπόνιας, ενσυναίσθησης, υπευθυνότητας και ανιδιοτελούς αγάπης.

Δημιουργίες φιλοζωικών ομάδων, κοινοτήτων, σωματείων και οργανισμών κυρίως σε τοπικό επίπεδο, οι οποίες έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: να αφυπνίσουν συνειδήσεις και να αναλάβουν την ευθύνη και προστασία των αδέσποτων ζώων, που το μόνο που γνωρίζουν καλύτερα από εμάς τους ανθρώπους, είναι να προσφέρουν ανιδιοτελή αγάπη και χαρά.

Η Φιλοζωική Ομάδα του Άδενδρου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αδένδρου, είναι μία ακόμα συσπείρωση ανθρώπων που ενώνονται για το καλό των αδέσποτων ζώων...εδώ και χρόνια, ο καθένας από εμάς που απαρτίζουμε την ομάδα, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατέψουμε και να φροντίσουμε αδέσποτα ζώα.

Αποφασίσαμε να ενωθούμε και να δράσουμε πλέον συντονισμένα ώστε να αφυπνίσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τόσο τους συγχωριανούς και συμπολίτες μας, όσο και τους κατοίκους των περιοχών γύρω από το χωριό μας, σχετικά με τις τρέχουσες νομοθεσίες περί αδέσποτων ζώων, τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις όσων ζουν με σκύλους/γάτες, την πληροφόρηση για το πως μπορεί να δράσει κάποιος ώστε να βοηθήσει αποτελεσματικά ένα αδέσποτο ζώο και φυσικά να προσφέρουμε τη φροντίδα και προστασία που έχουν ανάγκη τα αδέσποτα του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής.

Απώτερος σκοπός: να βρούνε επιτέλους ένα σπίτι και πολύ-πολύ αγάπη.

Ίσως τότε να είμαστε αντάξιοι της φιλίας των σκύλων και με καρδιά γεμάτη χαρά και ικανοποίηση να μπορούμε να αποκαλούμαστε περήφανα ως ανθρώπινο είδος οι καλύτεροι φίλοι τους.


Με πίστη και αφοσίωση,

Φιλοζωική Ομάδα
Αδένδρου Θεσσαλονίκης




φιλοζωικη αδενδρου,φιλοζωικη αδενδρου συσταση,
ForTheLoveOfPaws



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου