Σελίδες

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Κάποιος άγνωστος γείτονας ρίχνει επανειλημμένα φόλες στη γειτονιά μας τι να κάνουμε?

νομοθεσια περι κακοποιησης ζωου,προστιμα για φολες,νομος για κακοποιηση ζωων
image source

Κάθε πράξη,καλή ή κακή,έχει συνέπειες.

Καλές ή κακές.

Στην περίπτωση που κάποιος ρίχνει φόλες  - δηλαδή κάποιος που έχει πρόθεση να δηλητηριάσει και θανατώσει – τόσο αδέσποτα όσο και δεσποζόμενα ζώα έχει να αντιμετωπίσει την παρακάτω νομοθεσία και ποινικές κυρώσεις:



Άρθρο 16
Κακοποίηση των ζώων
α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας,καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός.
β. Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση, εμπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση της μονομαχίας μεταξύ ζώων. | Πρόστιμο: 30,000 Ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό.

Είναι θετικό για όλους να γνωρίζουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας ως πολίτες.Σας κάνουμε έκκληση να μοιραστείτε τις πληροφορίες που σας μεταφέρουμε ώστε να ξέρετε πως να δράσετε σε μία τέτοια περίπτωση.

νομοθεσια περι κακοποιησης ζωου,προστιμα για φολες,νομος για κακοποιηση ζωων
image source

Παρακάτω είναι η απάντηση στην ερώτηση που έχει τεθεί,και την οποία χρησιμοποιήσαμε και ως τίτλο για τη σημερινή μας ανάρτηση.Σας συνιστούμε να μελετήσετε όλο το άρθρο,καθώς περιέχει απαντήσεις σε παρόμοιες σημαντικές συνθήκες και περιστατικά.

Κάποιος άγνωστος γείτονας ρίχνει επανειλημμένα φόλες στη γειτονία μας τι να κάνουμε?

"...Καλούμε την Αστυνομία επί τόπου, στο μέρος δηλ. όπου βρίσκεται ακόμα το πτώμα ή τα πτώματα, η οποία υποχρεούται να έλθει και να κάνει μήνυση αυτεπάγγελτα κατ΄ αγνώστων. Εάν υπάρχουν κάποιες υποψίες ή στοιχεία ενημερώνουμε την Αστυνομία. Συγχρόνως φροντίζουμε να βγάλουμε φωτογραφίες, ενώ παράλληλα ειδοποιούμε και την Δ/ση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας να έλθει γιά να πάρει το πτώμα και να το στείλει σε επίσημο Τοξικολογικό Εργαστήριο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί από τον έλεγχο των σπλάχνων το είδος του δηλητηρίου. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα φροντίζουμε να πάρουμε μια βεβαίωση κτηνιάτρου ότι το ζώο πέθανε από δηλητηρίαση.  Εάν δεν καλέσουμε την Αστυνομία καταθέτουμε στην Ασφάλεια μήνυση κατ΄ αγνώστων, παραδίδοντας μαζί τις φωτογραφίες και τη βεβαίωση.

   Εκτός από αυτές τις ενέργειες μπορούμε να κολλήσουμε στη περιοχή αφίσες που ενημερώνουν τον κόσμο ότι η δηλητηρίαση ζώων είναι ποινικό αδίκημα και ότι τιμωρείται από το νόμο. Γενικά φροντίζουμε να δώσουμε δημοσιότητα στο γεγονός με την ελπίδα ότι θα αποτρέψουμε τον δράστη από τέτοιες ενέργειες στο μέλλον. Εάν υπάρχει η δυνατότητα επικηρύσσουμε τον δράστη με κάποιο ποσό, για όποιον μας δώσει αξιοποιήσιμες πληροφορίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς μπροστά σε τέτοια φαινόμενα, γιατί όσο δεν αντιδρούμε τόσο οι δράστες αποθρασύνονται και ξαναχτυπούν..."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου